Reporter Inez gaat langs bij ijswinkel Room

Reporter Inez gaat langs bij ijswinkel Room

IJswinkel Room

He, ik ben Inez. Ik ben bij ijswinkel Room geweest. Ik heb daar wat vragen gesteld.

Ze vertelden dat het ijs elke dag vers wordt gemaakt. Door de ijsmaker. Als dat ijs klaar is, dan gaat dat ijs in een machine, daar zitten messen in die draaien. Daar wordt het ijs vers en romig van. De ijswinkel heeft 16 smaken, de smaken wisselen soms wel maar het blijven wel 16 smaken. Het verschilt heel erg hoe veel mensen er per dag komen. Maar als het echt heel warm is staan er hele rijen. Deze winkel aan de korreweg bestaat sinds april 2023. Er staat ook een Room winkel aan de Vismarkt. De smaak die het meest gekozen wordt is Chocolade en Bastogne. Bastogne is op dit moment erg populair. De medewerkers mogen in de pauze ook even een ijsje met twee bolletjes!! De ingrediënten zijn natuurlijk geheim. De recepten worden helemaal zelf gemaakt door de ijsmaker, een hele klus. De kinderen van de eigenaars zijn al volwassen. Het zijn drie dochters. En daarvan werkt een in de ijswinkel. De ijswinkel heet Room omdat een van de dochters Romy heet. En Room zit in het woord roomijs en ze houden van roomkleuren. Dus dat past mooi bij elkaar.

Dat waren zo’n beetje de antwoorden. Toen ik daar was heb ik een ijsje gekregen: hazelnoot. En de medewerker die alles vertelde, heeft me overtuigd: als ik later een bijbaantje zoek ga ik naar ijswinkel Room.

Lees onze blogs en verhalen uit de wijk!